Τι να φυτέψω αυτό το μήνα;


Συνοπτικός Πίνακας Σπόρων Λαχανικών
*Για  να δείτε τους πίνακες ολόκληρους απο το κινητό επιλέξτε την λειτουργεία <Για υπολογιστή> του κινητού σας

      ΣΠΟΡΟΙ                   ΣΠΟΡΟΙ/ΓΡΑΜ  ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ      ΒΛΑΣΤΗΣΗ                 ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ*              ΗΜΕΡΕΣ ΒΛΑΣΤΗΣΗΣ
25-30
5 έτη
80%
16 
30
41
2-5 ημέρες
700
70%
0
24
24
6
300
4
80%
4
27
41
3
4-6
2
75%
10
30
41
3
700
3
55%
4
27
35
5
10
4
70%
21
35
41
4-5
4-11
4
75%
18
32
41
4
400
4
75%
4
27
35
5
320
4
70%
5
400
4
75%
4
30
35
4
600
1
60%
4
24
32
13
900
5
80%
2
24
24
2-3
250
4
60%
16
30
35
6-8
15
2
50%
16
35
41
6
3
3
80%
4
24
30
6
320
3
75%
4
30
35
5
250-430
3
75%
10
27
35
6
200
30
4
5
65%
75%
4
18
30
35
35
41
5
3-4
400
2
55%
16
30
35
8
400
6
60%
7
600
4
65%
6
100
5
75%
4
27
35
4
2500
3
55%
4
21
30
7
2500
3
55%
11
100
3
60%
0
21
24
5
50
3
60%
10
24
35
10
4
3
70%
16
27
35
6
ΣΠΟΡΟΙ/ΓΡΑΜ = Αριθμός σπόρων ανά γραμμάριο 
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ = Μέγιστος χρόνος συντήρησης σπόρων σε έτη υπό κατάλληλες συνθήκες 
ΒΛΑΣΤΗΣΗ = Ελάχιστο ποσοστό βλάστησης 
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ = Ελάχιστηιδανική και μεγιστη θερμοκρασία
ΗΜΕΡΕΣ ΒΛΑΣΤΗΣΗΣ = Ημέρες βλάστησης σε ιδανική θερμοκρασία και υγρασία
Το βάθος σποράς των σπόρων υπολογίζεται με βάση το μέγεθος των σπόρων. Το βάθος σποράς του σπόρου είναι περίπου 3 με 5 φορές το μήκος του.



ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ, ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΒΛΑΣΤΗΣΗΣ: (αποτελέσματα πειράματος)
Καλλιέργειες
0 ºC
5 ºC
10 ºC
15 ºC
20 ºC
25 ºC
30 ºC
35 ºC
40 ºC
 Αγγούρι
0
0
0
95 (13)
99 (6)
99  (4)
99 (3)
99 (3)
49
 Γογγύλια
1
14
79 (5)
98 (3)
99 (2)
100 (1)
99 (1)
99 (1)
88 (3)
 Καλαμπόκι γλυκό
0
0
47 (22)
97 (12)
97 (7)
 98 (4)
91 (4)
88 (3)
10
 Καρπούζι
0
0
0
17
94 (12)
90 (5)
92 (4)
 96 (3)
 Καρότα
0
48 (51)
93 (17)
95 (10)
96 (7)
 96 (6)
95 (6)
74 (9)
0
 Κουνουπίδι
0
0
58 (20)
60 (10)
60 (6)
 63 (5)
45 (5)
0
0
 Κρεμμύδια
90(136)
98 (31)
98 (13)
98 (7)
 99 (5)
97 (4)
91 (4)
73 (13)
2
 Λάχανο
0
27
78 (15)
93 (9)
93 (6)
99 (5)
0
0
 Μαϊντανός
0
0
63 (29)
63(17)
 69(14)
64 (13)
50 (12)
0
0
 Μαρούλι
98 (49)
98 (15)
98 (7)
99 (4)
99 (3)
99 (2)
12 (3)
0
0
 Μελιτζάνα
0
0
0
0
21 (13)
53 (8)
60 (5)
0
0
 Μπάμιες
0
0
0
74 (27)
89 (17)
92 (13)
 88 (7)
85 (6)
35 (7)
 Μπιζέλια
0
89 (36)
94 (14)
93 (9)
93 (8)
 94 (6)
86 (6)
0
0
 Ντομάτες
0
0
82 (43)
98 (14)
98 (8)
 97 (6)
83 (6)
46 (9)
0
 Πεπόνια
0
0
0
0
38 (8)
94 (4)
 90 (3)
 Πιπεριές
0
0
1
70 (25)
96 (13)
98 (8)
95 (8)
70 (9)
0
 Ραπανάκι
0
42 (29)
76 (11)
97 (6)
95 (4)
 97 (4)
95 (3)
0
 Σέλινο
0
72 (41)
70 (16)
40 (12)
 97 (7)
65
0
0
0
 Σπανάκι
83 (63)
96 (23)
 91(12)
82 (7)
52 (6)
28 (5)
32 (6)
0
0
 Σπαράγγια
0
0
61 (53)
80 (24)
88 (15)
 95(10)
79 (12)
37 (19)
0
 Τεύτλα
0
53 (42)
72 (17)
88 (10)
90 (6)
 97 (5)
89 (5)
35 (5)
0
 Φασόλια, lima
0
0
1
52 (31)
82 (18)
 90 (7)
88 (7)
2
0
 Φασόλια, snap
0
0
1
97 (16)
90 (11)
 97 (8)
47 (6)
39 (6)
0
Οι αριθμοί σε πορτοκαλί φόντο είναι η βέλτιστη ημερήσια θερμοκρασία του εδάφους, για τη μέγιστη παραγωγή στο συντομότερο χρονικό διάστημα.Οι αριθμοί στην  παρένθεση ( ) είναι η ημέρα εμφάνισης του φυτού, δηλαδή που βγαίνει στην επιφάνεια. Οι αριθμοί εκτός παρένθεσης είναι το ποσοστό βλάστησης.ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Τα καρότα στους 5ºC είχαν ποσοστό βλάστησης 48% και αρχισαν να βλαστάνουν την 51η ημέρα [48(51)].


ΑΓΓΟΥΡΙ

 σποροι αγγουρι


ΣΠΟΡΟΙ ΑΓΓΟΥΡΙΟΥ

ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ                             Μάρτιος - Απρίλιος - Μάιος - Ιούνιος 
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ                                      από Ιούνιο εώς Άυγουστο
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ                                                         20-30°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ                                                                        2,5 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΓΡΑΜΜΩΝ                                100-120εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ                               50-60εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ                                                        5-8 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ  (ανά γραμμάριο)                      25-30 σποροι/γραμ.





ΣΥΓΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΓΓΟΥΡΙΟΥ        Φασόλια, Μπιζέλια, Σκόρδο, Λάχανο, Μαρούλι, Πράσο, Πατζάρι, Σέλινο, Κρεμμύδι, Μάραθο


ΑΝΤΙΔΙ
 σποροι αντιδι
ΣΠΟΡΟΙ  ΑNΤΙΔΙΟΥ

ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ                                                            Όλο το χρόνο
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ                          Συγκομιδή 40 μέρες μετά τη σπορά
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ                                                         
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ                                                                      1,5-2 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΓΡΑΜΜΩΝ                                          30εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ                                     20εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ                                                          3-4 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ  (ανά γραμμάριο)                   500-700 σποροι/γραμ.






ΓΟΓΓΥΛΙ
 σποροι γογγυλιΣΠΟΡΟΙ ΓΟΓΓΥΛΙΟΥ

ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ       Μάιος - Ιούνιος - Ιούλιος - Άυγουστος - Σεπτέμβριος
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ                               από Αύγουστο εώς Φεβρουάριο
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ                                                           20-30°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ                                                                          1-2 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΓΡΑΜΜΩΝ                                            20εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ                                       20εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ                                                            2-3 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ  (ανά γραμμάριο)                     300-450 σποροι/γραμ.








ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ
 σποροι καλαμποκι
ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ

ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ                                                               Μάρτιος - Απρίλιος
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ                                     από  Άυγουστο εώς Σεπτέμβριο
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ                                                                  20-30°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ                                                                             2,5-5 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΓΡΑΜΜΩΝ                                            75-90εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ                                       20-30εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ                                                                     2 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ  (ανά γραμμάριο)                                   4-6 σποροι/γραμ.







ΚΑΡΟΤΟ
 σποροι καροτο

ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΡΟΤΟΥ

ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ                                                             Όλο το χρόνο
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ                               90-100 μέρες μετά τη σπορά
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ                                                            8-18°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ                                                                          1-2 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΓΡΑΜΜΩΝ                                          25εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ                                   5-10εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ                                                           3-4 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ  (ανά γραμμάριο)                    500-700 σποροι/γραμ.






ΣΥΓΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΡΟΤΟΥ         Μπιζέλια, Σκόρδο,  Μαρούλι, Πράσο,  Κρεμμύδι, Ρεπάνια, Τομάτα, Μαϊντανός


ΚΑΡΠΟΥΖΙ
 σποροι καρπουζι
ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ

ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ                                            Μάρτιος - Απρίλιος - Μάιος
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ                                      από Ιούνιο εώς Άυγουστο
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ                                                         20-30°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ                                                                        3-4 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΓΡΑΜΜΩΝ                                150-250εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ                           100-200εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ                                                         4-5 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ  (ανά γραμμάριο)                           5-8 σποροι/γραμ.







ΚΟΛΟΚΥΘΙ
 σποροι κολοκυθι
ΣΠΟΡΟΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ

ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ                               Απρίλιος - Μάιος - Ιούνιος - Ιούλιος
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ                                   από Ιούνιο εώς Νοέμβριο
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ                                                         20-30°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ                                                                          4 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΓΡΑΜΜΩΝ                                       100εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ                                    50εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ                                                         3-6 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ  (ανά γραμμάριο)                          3-8 σποροι/γραμ.






ΣΥΓΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ         Μπιζέλια,  Κρεμμύδι,


ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ
 σποροι κουνουπιδιΣΠΟΡΟΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ

ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ                                             Ιούλιος - Άυγουστος
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ                                      από Μάρτιο εώς Απρίλιο
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ                                                           11-25°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ                                                                          1,5 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΓΡΑΜΜΩΝ                                    60-70εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ                               30-40εκ  
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ                                                           4-5χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ  (ανά γραμμάριο)                     250-380 σποροι/γραμ.









ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ
 σποροι λαχανακι βρυξελλωνΣΠΟΡΟΙ ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ                                                         Μάιος  - Ιούλιος
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ                        από Οκτώβριο εώς  Δεκέμβριο
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ                                                           6-25°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ                                                                        1,5 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΓΡΑΜΜΩΝ                                   60-70εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ                                40-50εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ                                                          3-5 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ  (ανά γραμμάριο)                          320 σποροι/γραμ.







ΣΥΓΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΑΧΑΝΟΥ        Φασόλια, Μπιζέλια, Αγγούρι, Μαρούλι, Πατζάρι, Σέλινο, Σπανάκι, Ρεπάνια, Τομάτα


ΛΑΧΑΝΟ
 σποροι λαχανοΣΠΟΡΟΙ ΛΑΧΑΝΟΥ

ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ                                                          Μάιος  - Ιούλιος
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ                        από Οκτώβριο εώς  Δεκέμβριο
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ                                                           6-25°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ                                                                        1,5 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΓΡΑΜΜΩΝ                                    60-70εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ                               40-50εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ                                                        3-5 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ  (ανά γραμμάριο)                  400-500 σποροι/γραμ.







ΣΥΓΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΑΧΑΝΟΥ        Φασόλια, Μπιζέλια, Αγγούρι, Μαρούλι, Πατζάρι, Σέλινο, Σπανάκι, Ρεπάνια, Τομάτα



 ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ
 σποροι μαιντανοςΣΠΟΡΟΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟΥ

ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ                                                              Όλο το χρόνο
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ                                                     3-4 Μήνες μετά
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ                                                         10-25°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ                                                                        1-2 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΓΡΑΜΜΩΝ                                     15-20εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ                                  5-10εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ                                                          1-3 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ  (ανά γραμμάριο)                   500-600 σποροι/γραμ.







ΣΥΓΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΑΙΝΤΑΝΟΥ        Καρότα, Σπανάκι, Κρεμμύδι, Ρεπάνια, Τομάτα


ΜΑΡΟΥΛΙ
 σποροι μαρουλιΣΠΟΡΟΙ ΜΑΡΟΥΛIΟΥ

ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ           Ιούλιος - Άυγουστος - Σεπτέμβριος - Οκτώβριος
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ                                      60 ημέρες μετα τη σπορά
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ                                                              4-25 °C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ                                                                           1,5 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΓΡΑΜΜΩΝ                                         50εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ                                        20εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ                                                           4-5 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ  (ανά γραμμάριο)                     700-900 σποροι/γραμ.







ΣΥΓΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΑΡΟΥΛΙΟΥ        Φασόλια, Μπιζέλια, Φράουλα, Αγγούρι, Λάχανο,  Καρότο, Πατζάρι, Κρεμμύδι,Ρεπάνια, Τομάτα


ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ
 σποροι μελιτζαναΣΠΟΡΟΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ

ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ                             Φεβρουάριος -  Μάρτιος - Απρίλιος
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ                                   100 μέρες μετά τη σπορά
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ                                                          20-30°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ                                                                         1,5 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΓΡΑΜΜΩΝ                                      60-70εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ                                 60-70εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ                                                         5-6 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ  (ανά γραμμάριο)                   250-300 σποροι/γραμ.









ΜΠΑΜΙΑ
 σποροι μπαμιαΣΠΟΡΟΙ ΜΠΑΜΙΑΣ

ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ                           Φεβρουάριος -  Μάρτιος - Απρίλιος
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ                                  100 μέρες μετά τη σπορά
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ                                                         20-30°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ                                                                         3-5εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΓΡΑΜΜΩΝ                                    80-90εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ                                   50εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ                                                        4-5 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ  (ανά γραμμάριο)                     10-15 σποροι/γραμ.







ΜΠΙΖΕΛΙ 
 σποροι μπιζελιΣΠΟΡΟΙ ΜΠΙΖΕΛΙΟΥ

ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ    Σεπτέμβριος - Οκτώβριος - Νοέμβριος - Δεκέμβριος - Ιανουάριος - Φεβρουάριος
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ                                      75-80 ημέρες μετά τη σπορά
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ                                                                   4-18°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ                                                                                2-3 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΓΡΑΜΜΩΝ                                            80-90εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ                                            15εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ                                                                 2-3 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ  (ανά γραμμάριο)                                  2-3 σποροι/γραμ.







ΣΥΓΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΠΙΖΕΛΙΟΥ        Αγγούρι, Λάχανο, Μαρούλι, Καρότα, Κολοκύθι, Ρεπάνια, Μάραθο



ΜΠΡΟΚΟΛΟ
 σποροι μπροκολοΣΠΟΡΟΙ ΜΠΡΟΚΟΛΟΥ

ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ                           Μάιος - Ιούνιος - Ιούλιος - Άυγουστος
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ                           από Νοέμβριο εώς Φεβρουάριο
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ                                                           10-30°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ                                                                           0,5 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΓΡΑΜΜΩΝ                                     80-100εκ     
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ                                   20-30εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ                                                            4-5 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ  (ανά γραμμάριο)                             300 σποροι/γραμ.









ΝΤΟΜΑΤΑ
 σποροι ντοματαςΣΠΟΡΟΙ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ                                 Φεβρουάριος - Μάρτιος - Απρίλιος 
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ                            90  ημέρες μετά τη μεταφύτευση
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ                                                              18-20°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ                                                                               1 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΓΡΑΜΜΩΝ                                            120εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ                                         60εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ                                                            4-5 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ  (ανά γραμμάριο)                      300-350 σποροι/γραμ.







ΣΥΓΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ       Φασόλια, Σκόρδο, Λάχανο, Μαρούλι, Πράσο, Καρότα Πατζάρι, Σέλινο, Σπανάκι, Κολοκύθι,Κρεμμύδι, Ρεπάνια


ΠΑΤΖΑΡΙ
 σποροι πατζαριΣΠΟΡΟΙ ΠΑΤΖΑΡΙΟΥ

ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ        Φεβρουάριος - Μάρτιος - Απρίλιος - Μάιος και Οκτώβριος - Νοέμβριος
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ                                         56 ημέρες μετά τη σπορά
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ                                                                10-30°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ                                                                                  2 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΓΡΑΜΜΩΝ                                            25-30εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ                                            10εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ                                                                 3-4 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ  (ανά γραμμάριο)                         200-250 σποροι/γραμ.







ΣΥΓΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΑΤΖΑΡΙΟΥ        Φασόλια, Αγγούρι, Σκόρδο, Λάχανο, Μαρούλι, , Κρεμμύδι, Τομάτα


ΠΕΠΟΝΙ
 σποροι πεπονιΣΠΟΡΟΙ ΠΕΠΟΝΙΟΥ

ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ                                Μάρτιος - Απρίλιος - Μάιος - Ιούνιος 
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ                                   από Ιούλιο εώς Σεπτέμβριο
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ                                                            20-30°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ                                                                           2,5 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΓΡΑΜΜΩΝ                                   200-250εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ                               100-150εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ                                                           4-6 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ  (ανά γραμμάριο)                         15-30 σποροι/γραμ.









ΠΙΠΕΡΙΑ
 σποροι πιπεριαςΣΠΟΡΟΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ                                                     Μάρτιος - Απρίλιος 
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ                           80 - 90 ημέρες μετά τη σπορά
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ                                                         18-30°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ                                                                        1,5 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΓΡΑΜΜΩΝ                                        70εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ                                    30εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ                                                      4-6 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ  (ανά γραμμάριο)                        160 σποροι/γραμ.









ΠΡΑΣΟ
 σποροι πρασοΣΠΟΡΟΙ ΠΡΑΣΟΥ

ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ        Ιανουάριος - Φεβρουάριος - Μάρτιος - Απρίλιος  και  Σεπτέμβριος - Οκτώβριος - Νοέμβριος
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ                                       από Ιούλιο εώς Μάρτιο
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ                                                        
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ                                                                        2,5 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΓΡΑΜΜΩΝ                                    30-40εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ                               10-15εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ                                                        2-3 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ  (ανά γραμμάριο)                  400-450 σποροι/γραμ.







ΣΥΓΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΡΑΣΟΥ        Φράουλα, Αγγούρι, Καρότο, Σέλινο, Κρεμμύδι, Τομάτα


 ΡΑΔΙΚΙ
 σποροι ραδικιΣΠΟΡΟΙ ΡΑΔΙΚΙΟΥ

ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ                             Μάρτιος - Απρίλιος - Μάιος - Ιούνιος 
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ                                      από Ιούνιο εώς Άυγουστο
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ                                                        
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ                                                                           1 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΓΡΑΜΜΩΝ                                     30-40εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ                                    5-8εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ                                                      8-10 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ  (ανά γραμμάριο)                   600-650 σποροι/γραμ.








ΡΑΠΑΝΑΚΙ
 σποροι ραπανακιΣΠΟΡΟΙ ΡΑΠΑΝΑΚΙ

ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ                                                                  Όλο το χρόνο
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ                                  30-35 ημέρες μετά τη σπορά
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ                                                         11-30°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ                                                                           2,5 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΓΡΑΜΜΩΝ                                          30εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ                                       3-5εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ                                                         2-4 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ  (ανά γραμμάριο)                    100-150 σποροι/γραμ.







ΣΥΓΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΡΕΠΑΝΙΟΥ        Φασόλια, Μπιζέλια, Φράουλα, Λάχανο, Μαρούλι, Καρότα, Σπανάκι, Τομάτα


 ΣΕΛΙΝΟ 
 σποροι σελινοΣΠΟΡΟΙ ΣΕΛΙΝΟΥ

ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ                                                     Όλο το χρόνο
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ                                      90  ημέρες μετά τη σπορά
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ                                                         15-21°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ                                                                        0,5 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΓΡΑΜΜΩΝ                                    30-40εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ                                15-20εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ                                                        6-8 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ  (ανά γραμμάριο)                       2000 σποροι/γραμ.







ΣΥΓΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΕΛΙΝΟΥ        Φασόλια, Φράουλα, Λάχανο, Πράσο, Τομάτα


ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ
 σποροι σελινοριζαΣΠΟΡΟΙ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑΣ

ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ                                                         Όλο το χρόνο
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ                             120-130  ημέρες μετά τη σπορά
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ                                                         15-20°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ                                                                       0,5 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΓΡΑΜΜΩΝ                                   30-40εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ                               30-40εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ                                                        6-8 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ  (ανά γραμμάριο)                      2000 σποροι/γραμ.









ΣΠΑΝΑΚΙ
 σποροι σπανακιΣΠΟΡΟΙ ΣΠΑΝΑΚΙΟΥ

ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ     Μάρτιος - Απρίλιος - Μάιος  και  Σεπτέμβριος - Οκτώβριος - Νοέμβριος 
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ                                       50  ημέρες μετά τη σπορά
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ                                                             4-8°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ                                                                         1-2 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΓΡΑΜΜΩΝ                                     30-45εκ    
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ                                   8-15εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ                                                           3-5 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ  (ανά γραμμάριο)                     100-150 σποροι/γραμ.







ΣΥΓΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΠΑΝΑΚΙΟΥ        Φράουλα, Πατάτες, Λάχανο, Ρεπάνια, Τομάτες, Μαϊντανός


ΣΠΑΡΑΓΓΙ
 σποροι σπαραγγιΣΠΟΡΟΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΟΥ

ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ                            Φεβρουάριος - Μάρτιος - Απρίλιος 
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ             από Μάρτιο εώς Μάιο (απο το 2ο ετος)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ                                                              16-25°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ                                                                             10 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΓΡΑΜΜΩΝ                                           120εκ 
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ                                        40εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ                                                            5-6 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ  (ανά γραμμάριο)                              50 σποροι/γραμ.









ΦΑΣΟΛΙ
 σποροι φασολιΣΠΟΡΟΙ ΦΑΣΟΛΙΟΥ

ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ                         Απρίλιος - Μάιος - Ιούνιος - Ιούλιος
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ                                 58 ημέρες μετά τη σπορά
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ                                                         20-30°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ                                                                        2-5 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΓΡΑΜΜΩΝ                                         90εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ  ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ                               15-45εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ                                                        3-5 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ  (ανά γραμμάριο)                         2-3 σποροι/γραμ.







ΣΥΓΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΦΑΣΟΛΙΟΥ        Φράουλα, Αγγούρι, Πατάτες, Λάχανο, Μαρούλι, Πατζάρι, Σέλινο, Ρεπάνια, Τομάτες