Σπόροι Λαχανικών - Θερμοκρασίες Βλάστησης
21 Μαρ
Τι να φυτέψω αυτό το μήνα;
Συνοπτικός Πίνακας Σπόρων Λαχανικών
*Για να δείτε τους πίνακες ολόκληρους απο το κινητό επιλέξτε την λειτουργεία <Για υπολογιστή> του κινητού σας ή κάντε περιστροφή οθόνης.
ΑΓΓΟΥΡΙ
ΣΠΟΡΟΙ ΑΓΓΟΥΡΙΟΥ
ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ Μάρτιος - Απρίλιος - Μάιος - Ιούνιος
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ από Ιούνιο εώς Άυγουστο
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ 20-30°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ 2,5 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΓΡΑΜΜΩΝ 100-120εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 50-60εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ 5-8 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ (ανά γραμμάριο) 25-30 σποροι/γραμ.
ΣΥΓΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΓΓΟΥΡΙΟΥ Φασόλια, Μπιζέλια, Σκόρδο, Λάχανο, Μαρούλι, Πράσο, Πατζάρι, Σέλινο, Κρεμμύδι, Μάραθο
ΣΠΟΡΟΙ ΑNΤΙΔΙΟΥ
ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ Όλο το χρόνο
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ Συγκομιδή 40 μέρες μετά τη σπορά
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ 1,5-2 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΓΡΑΜΜΩΝ 30εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 20εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ 3-4 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ (ανά γραμμάριο) 500-700 σποροι/γραμ.
ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ Μάιος - Ιούνιος - Ιούλιος - Άυγουστος - Σεπτέμβριος
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ από Αύγουστο εώς Φεβρουάριο
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ 20-30°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ 1-2 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΓΡΑΜΜΩΝ 20εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 20εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ 2-3 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ (ανά γραμμάριο) 300-450 σποροι/γραμ.
ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ
ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ Μάρτιος - Απρίλιος
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ από Άυγουστο εώς Σεπτέμβριο
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ 20-30°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ 2,5-5 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΓΡΑΜΜΩΝ 75-90εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 20-30εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ 2 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ (ανά γραμμάριο) 4-6 σποροι/γραμ.
ΚΑΡΟΤΟ
ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΡΟΤΟΥ
ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ Όλο το χρόνο
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ 90-100 μέρες μετά τη σπορά
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ 8-18°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ 1-2 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΓΡΑΜΜΩΝ 25εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 5-10εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ 3-4 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ (ανά γραμμάριο) 500-700 σποροι/γραμ.
ΣΥΓΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΡΟΤΟΥ Μπιζέλια, Σκόρδο, Μαρούλι, Πράσο, Κρεμμύδι, Ρεπάνια, Τομάτα, Μαϊντανός
ΚΑΡΠΟΥΖΙ
ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ
ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ Μάρτιος - Απρίλιος - Μάιος
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ από Ιούνιο εώς Άυγουστο
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ 20-30°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ 3-4 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΓΡΑΜΜΩΝ 150-250εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 100-200εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ 4-5 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ (ανά γραμμάριο) 5-8 σποροι/γραμ.
ΚΟΛΟΚΥΘΙ
ΣΠΟΡΟΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ
ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ Απρίλιος - Μάιος - Ιούνιος - Ιούλιος
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ από Ιούνιο εώς Νοέμβριο
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ 20-30°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ 4 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΓΡΑΜΜΩΝ 100εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 50εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ 3-6 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ (ανά γραμμάριο) 3-8 σποροι/γραμ.
ΣΥΓΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ Μπιζέλια, Κρεμμύδι,
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ
ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ Ιούλιος - Άυγουστος
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ από Μάρτιο εώς Απρίλιο
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ 11-25°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ 1,5 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΓΡΑΜΜΩΝ 60-70εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 30-40εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ 4-5χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ (ανά γραμμάριο) 250-380 σποροι/γραμ.
ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ Μάιος - Ιούλιος
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ από Οκτώβριο εώς Δεκέμβριο
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ 6-25°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ 1,5 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΓΡΑΜΜΩΝ 60-70εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 40-50εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ 3-5 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ (ανά γραμμάριο) 320 σποροι/γραμ.
ΣΥΓΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΑΧΑΝΟΥ Φασόλια, Μπιζέλια, Αγγούρι, Μαρούλι, Πατζάρι, Σέλινο, Σπανάκι, Ρεπάνια, Τομάτα
ΛΑΧΑΝΟ
ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ Μάιος - Ιούλιος
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ από Οκτώβριο εώς Δεκέμβριο
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ 6-25°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ 1,5 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΓΡΑΜΜΩΝ 60-70εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 40-50εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ 3-5 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ (ανά γραμμάριο) 400-500 σποροι/γραμ.
ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ Όλο το χρόνο
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ 3-4 Μήνες μετά
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ 10-25°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ 1-2 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΓΡΑΜΜΩΝ 15-20εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 5-10εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ 1-3 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ (ανά γραμμάριο) 500-600 σποροι/γραμ.
ΣΥΓΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΑΙΝΤΑΝΟΥ Καρότα, Σπανάκι, Κρεμμύδι, Ρεπάνια, Τομάτα
ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ Ιούλιος - Άυγουστος - Σεπτέμβριος - Οκτώβριος
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ 60 ημέρες μετα τη σπορά
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ 4-25 °C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ 1,5 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΓΡΑΜΜΩΝ 50εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 20εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ 4-5 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ (ανά γραμμάριο) 700-900 σποροι/γραμ.
ΣΥΓΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΑΡΟΥΛΙΟΥ Φασόλια, Μπιζέλια, Φράουλα, Αγγούρι, Λάχανο, Καρότο, Πατζάρι, Κρεμμύδι,Ρεπάνια, Τομάτα
ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ Φεβρουάριος - Μάρτιος - Απρίλιος
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ 100 μέρες μετά τη σπορά
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ 20-30°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ 1,5 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΓΡΑΜΜΩΝ 60-70εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 60-70εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ 5-6 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ (ανά γραμμάριο) 250-300 σποροι/γραμ.
ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ Φεβρουάριος - Μάρτιος - Απρίλιος
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ 100 μέρες μετά τη σπορά
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ 20-30°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ 3-5εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΓΡΑΜΜΩΝ 80-90εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 50εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ 4-5 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ (ανά γραμμάριο) 10-15 σποροι/γραμ.
ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ Σεπτέμβριος - Οκτώβριος - Νοέμβριος - Δεκέμβριος - Ιανουάριος - Φεβρουάριος
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ 75-80 ημέρες μετά τη σπορά
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ 4-18°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ 2-3 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΓΡΑΜΜΩΝ 80-90εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 15εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ 2-3 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ (ανά γραμμάριο) 2-3 σποροι/γραμ.
ΣΥΓΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΠΙΖΕΛΙΟΥ Αγγούρι, Λάχανο, Μαρούλι, Καρότα, Κολοκύθι, Ρεπάνια, Μάραθο
ΜΠΡΟΚΟΛΟ
ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ Μάιος - Ιούνιος - Ιούλιος - Άυγουστος
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ από Νοέμβριο εώς Φεβρουάριο
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ 10-30°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ 0,5 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΓΡΑΜΜΩΝ 80-100εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 20-30εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ 4-5 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ (ανά γραμμάριο) 300 σποροι/γραμ.
ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ Φεβρουάριος - Μάρτιος - Απρίλιος
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ 90 ημέρες μετά τη μεταφύτευση
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ 18-20°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ 1 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΓΡΑΜΜΩΝ 120εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 60εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ 4-5 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ (ανά γραμμάριο) 300-350 σποροι/γραμ.
ΣΥΓΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ Φασόλια, Σκόρδο, Λάχανο, Μαρούλι, Πράσο, Καρότα Πατζάρι, Σέλινο, Σπανάκι, Κολοκύθι,Κρεμμύδι, Ρεπάνια
ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ Φεβρουάριος - Μάρτιος - Απρίλιος - Μάιος και Οκτώβριος - Νοέμβριος
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ 56 ημέρες μετά τη σπορά
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ 10-30°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ 2 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΓΡΑΜΜΩΝ 25-30εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 10εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ 3-4 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ (ανά γραμμάριο) 200-250 σποροι/γραμ.
ΠΕΠΟΝΙ
ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ Μάρτιος - Απρίλιος - Μάιος - Ιούνιος
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ από Ιούλιο εώς Σεπτέμβριο
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ 20-30°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ 2,5 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΓΡΑΜΜΩΝ 200-250εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 100-150εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ 4-6 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ (ανά γραμμάριο) 15-30 σποροι/γραμ.
ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ Μάρτιος - Απρίλιος
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ 80 - 90 ημέρες μετά τη σπορά
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ 18-30°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ 1,5 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΓΡΑΜΜΩΝ 70εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 30εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ 4-6 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ (ανά γραμμάριο) 160 σποροι/γραμ.
ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ Ιανουάριος - Φεβρουάριος - Μάρτιος - Απρίλιος και Σεπτέμβριος - Οκτώβριος - Νοέμβριος
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ από Ιούλιο εώς Μάρτιο
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ 2,5 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΓΡΑΜΜΩΝ 30-40εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 10-15εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ 2-3 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ (ανά γραμμάριο) 400-450 σποροι/γραμ.
ΣΥΓΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΡΑΣΟΥ Φράουλα, Αγγούρι, Καρότο, Σέλινο, Κρεμμύδι, Τομάτα
ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ Μάρτιος - Απρίλιος - Μάιος - Ιούνιος
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ από Ιούνιο εώς Άυγουστο
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ 1 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΓΡΑΜΜΩΝ 30-40εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 5-8εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ 8-10 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ (ανά γραμμάριο) 600-650 σποροι/γραμ.
ΡΑΠΑΝΑΚΙ
ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ Όλο το χρόνο
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ 30-35 ημέρες μετά τη σπορά
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ 11-30°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ 2,5 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΓΡΑΜΜΩΝ 30εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 3-5εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ 2-4 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ (ανά γραμμάριο) 100-150 σποροι/γραμ.
ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ Όλο το χρόνο
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ 90 ημέρες μετά τη σπορά
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ 15-21°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ 0,5 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΓΡΑΜΜΩΝ 30-40εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 15-20εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ 6-8 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ (ανά γραμμάριο) 2000 σποροι/γραμ.
ΣΥΓΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΕΛΙΝΟΥ Φασόλια, Φράουλα, Λάχανο, Πράσο, Τομάτα
ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ Όλο το χρόνο
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ 120-130 ημέρες μετά τη σπορά
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ 15-20°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ 0,5 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΓΡΑΜΜΩΝ 30-40εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 30-40εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ 6-8 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ (ανά γραμμάριο) 2000 σποροι/γραμ.
ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ Μάρτιος - Απρίλιος - Μάιος και Σεπτέμβριος - Οκτώβριος - Νοέμβριος
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ 50 ημέρες μετά τη σπορά
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ 4-8°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ 1-2 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΓΡΑΜΜΩΝ 30-45εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 8-15εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ 3-5 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ (ανά γραμμάριο) 100-150 σποροι/γραμ.
ΣΥΓΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΠΑΝΑΚΙΟΥ Φράουλα, Πατάτες, Λάχανο, Ρεπάνια, Τομάτες, Μαϊντανός
ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ Φεβρουάριος - Μάρτιος - Απρίλιος
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ από Μάρτιο εώς Μάιο (απο το 2ο ετος)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ 16-25°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ 10 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΓΡΑΜΜΩΝ 120εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 40εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ 5-6 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ (ανά γραμμάριο) 50 σποροι/γραμ.
ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ Απρίλιος - Μάιος - Ιούνιος - Ιούλιος
ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ 58 ημέρες μετά τη σπορά
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΠΟΡΑΣ 20-30°C
ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΡΑΣ 2-5 εκ.
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΓΡΑΜΜΩΝ 90εκ
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 15-45εκ
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΠΟΡΟΥ 3-5 χρόνια
ΒΑΡΟΣ ΣΠΟΡΟΥ (ανά γραμμάριο) 2-3 σποροι/γραμ.
ΣΥΓΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΦΑΣΟΛΙΟΥ Φράουλα, Αγγούρι, Πατάτες, Λάχανο, Μαρούλι, Πατζάρι, Σέλινο, Ρεπάνια, Τομάτες