Σπόροι Άνιθος




Άνιθος - Anethum graveolens
Αρωματικά, Σπόρος άνιθου :
σπορά Ιανουάριος - Φεβρουάριος - Μάρτιος - Απρίλιος - Μάιος - Ιούνιος - Ιούλιος - Άυγουστος - Σεπτέμβριος - Οκτώβριος - Νοέμβριος - Δεκέμβριος
συγκομιδή όλο το έτος.
Ειδικές πληροφορίες
Μονοετές, ύψους 50-60 cm με φύλλα λεπτά και ακανόνιστα & άρωμα παρόμοιο με αυτό του μάραθου. Διατίθεται σε φάκελο των 6 g.
Γενικές πληροφορίες καλλιέργειας
- Σπόροι ανά γραμμάριο : 800
- Βάθος φύτευσης (cm): 0,5
- Απόσταση φύτευσης μεταξύ των γραμμών (cm): 40
- Απόσταση φύτευσης επί της γραμμής (cm): 10
- Μέγιστο ύψος ανάπτυξης (cm): 40-60
- Συγκομιδή 70 ημέρες από τη φύτευση
Ο άνηθος ήταν γνωστός στην Αρχαία Ελλάδα με τις ονομασίες άνηθον και άνησον. Από τα άνθη του παρασκεύαζαν άρωμα, ενώ το πρόσθεταν σε διάφορα κρασιά που είχαν την ονομασία ανηθίτης οίνος.
Ακόμα, στεφάνωναν τους νικητές με ανθισμένα κλαδιά άνηθου, και με το αιθέριο έλαιο των καρπών του άλειφαν το σώμα τους οι αθλητές γιατί το θεωρούσαν χαλαρωτικό και τονωτικό των μυών.
Σήμερα το φυτό χρησιμοποιείται στη μαγειρική σε σαλάτες, σούπες, διάφορες σάλτσες και αλλού. Το χαρακτηριστικό του άρωμα μοιάζει με αυτό του γλυκάνισου και οι σπόροι του χρησιμοποιούνται στον αρωματισμό διαφόρων φαγητών, ενώ μπορεί να διατηρηθεί και αποξηραμένος.
Στη φαρμακευτική η δράση του θεωρείται ευεργετική κατά διαφόρων κολικών, ενώ χρησιμοποιείται και ως διουρητικό και τονωτικό.
- Stock: In Stock
- Model: 0015
- Weight: 0.01Kg