Menu
Your Cart
Με την περιήγησή σας σε αυτό το ηλεκτρονικό κατάστημα, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης αλλά και την χρήση Cookies. Δείτε Περισσότερα

Σπόροι Κόχια

Σπόροι Κόχια
Σπόροι Κόχια
Σπόροι Κόχια
Σπόροι Κόχια
Σπόροι Κόχια

Κόχια - Kochia: Κόσμος και στην Κρήτη το λένε νεροκυπάρισσο.

Ανθέων  σπόρος Κόχιας :

σπορά  Μάρτιος - Απρίλιος- Μάιος

Ανθοφορία από  Μάιο εώς Δεκέμβριο

Μονοετές εντυπωσιακό φυτό με γρήγορη ανάπτυξη που μεταμορφώνετε γρήγορα σε πυκνό οβάλ θάμνο ύψους μέχρι 1 μέτρου. Διατίθεται σε φάκελο του 1 gr (περίπου 1000 σπόροι)

Όνομα-Καταγωγή 
Bassia scoparia ( syn. Κochia scoparia) είναι ένα μεγάλο ετήσιο φυτό της οικογένειας Amaranthaceae ιθαγενή στην Ευρασία.  Έχει εισαχθεί σε πολλά μέρη της Βόρειας Αμερικής  , όπου βρίσκεται σε λιβάδια  και ερημικά θαμνώδη οικοσυστήματα.  Άλλα κοινά ονόματα:  burningbush,ragweed, summer cypress,mock-cypress, kochia, belvedere, Mexican firebrush, and Mexican fireweed

Βιολογία
Ο σπόρος του Μπασιά scoparia διασπείρεται από τον αέρα και το νερό, και μεταφέρεται, όταν ολόκληρο το φυτό αποκολλάται και ρολά με τον άνεμο ως ζιζάνιο .  Οι σπόροι δεν μπορούν να κρατηθούν στην τράπεζα σπόρων διότι πεθαίνουν μέσα σε περίπου ένα χρόνο, αν αποτυγχάνει να βλαστήσουν. 


Χρήσεις 
Αυτό το φυτό καλλιεργείται ως καλλωπιστικό για το κόκκινο φύλλωμα οταν έρθουν τα κρύα του χειμώνα. Έχει επίσης χρήσιμες στη διάβρωση ελέγχου απογυμνωμένη εδάφη.  Έχει προταθεί ως παράγοντας του φυτοθεραπεία ,  διότι αποτελεί ένα υπερσυσσωρευτή του χρωμίου , μολύβδου , υδραργύρου , σεληνίου , άργυρος , ψευδάργυρος  και ουρανίου . Η Κόχια περιέχει υψηλότερα επίπεδα της πρωτεΐνης και οξαλικού από τα περισσότερα χόρτα και κτηνοτροφικών φυτών, έτσι χρησιμεύει επίσης ως μια καλή χορτονομών για τα ζώα. Όταν καλλιεργείται ως καλλωπιστικό φυτό, είναι μια καλή επιλογή ως φυτό  για τα τοπία.

Tonburi 
Στην Ιαπωνία οι σπόροι χρησιμοποιούνται για μια γαρνιτούρα τροφίμων που ονομάζεται tonburi. Επειδή η υφή του είναι παρόμοια με χαβιάρι , έχει κληθεί «χαβιάρι της γης», «χαβιάρι τομέα», και «χαβιάρι στο βουνό». Είναι μια λιχουδιά(chimni) στην Ιαπωνία . Οι γυαλιστεροί, σκουροπράσινοι αποξηραμένοι σπόροι, βράζονται, διαβρέχονται, και στη συνέχεια τρίβονται με το χέρι για να αφαιρεθεί το δέρμα.

Παραδοσιακή ιατρική 
Οι σπόροι που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για να βοηθήσει στη ρύθμιση διαταραχών όπως υπερλιπιδαιμία , υπέρταση , παχυσαρκία , και η αθηροσκλήρωση . Σε μια μελέτη  με ποντίκια που τρέφονταν με δίαιτα υψηλή σε λιπαρά, εκχύλισμα των σπόρων περιορίζει την παχυσαρκία.  Περιέχουν μομορδίνη Ic , μια τριτερπενικοί σαπωνίνη . 

Κτηνοτροφικά 
Το φυτό είναι ένα μετρίως χρήσιμο κτηνοτροφικά για τα ζώα , ιδιαίτερα σε ξηρές περιοχές. Ωστόσο, η χρήση της περιορίζεται λόγω της τοξικότητας σε μεγάλες ποσότητες.  Στην κτηνοτροφία η κατάποση μεγάλων ποσοτήτων μπορεί να δημιουργήσει απώλεια βάρους, υπερχολερυθριναιμία , φωτοευαισθησία , και πολυουρία 

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή
Captcha
  • Stock: In Stock
  • Model: K014
  • Weight: 0.01Kg
Πωλήσεις: 39
Προβολές: 984
0,90€
Χωρίς ΦΠΑ: 0,80€